Darriga ben efter bra dressyrträning

Åh, vad vi fick kämpa i kväll Helios och jag. Erika började med att ta oss igenom bitar av programmet innan vi red igenom hela. Det är ett rätt bra sätt att slipa detaljerna utan att det blir för tjatigt och monotont för hästen. För hur kul är det att gå samma program tio gånger? Börjar man bakifrån och blandar upp bitarna men använder sig av vägarna vet hästen inte vilket moment som kommer här näst. En bra taktik för en smart häst som snabbt lär sig var galoppen ska vara (av någon anledning är det den biten de har lättast för att lära sig, visst är det märkligt?).

image

Himla fin kille – jag ska bara sluta bromsa och släppa fram (och driva, för här får du inget gratis) så att hans fina gångarter får komma till sin rätt! Men nu ska jag och mina darriga ben hoppa in i duschen innan det är dags att sova. Jag tror att både Helios och jag kommer att sova gott i natt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *