Självständigheten att kunna åka själv

Tidigare har jag varit så beroende av att någon tog sig tid att köra mig och häst till ridhus. Träningar har varit beroende av att hitta en chaufför. Men när Lindas lilla son Elliot bestämde sig för att kika ut tre veckor för tidigt blev jag tvungen att köra själv. Visst att jag, just nu, är beroende av att kunna låna bil eftersom att pärlan inte har fungerande elektronik för släp. Men jag kan dra själv. Och jag kan åka till ridhus och trimma på egen hand. Och snart har jag förhoppningsvis en egen dragbil – då blir friheten ännu större. Men så här långt är jag bara så sjukt glad över att kunna åka till ridhus helt på egen hand. För det är så grymt enkelt. Helios lastar sig själv – jag behöver bara skicka på honom, sätta för bommen, stänga lämeln så är vi klara.

image

Och när jag ridit klart åker utrustningen in i bilen och hästen in i släpet. Guld värt!

2 reaktioner till “Självständigheten att kunna åka själv”

  1. Det är som en särskild frihetskänsla när man kan åka iväg själv. Det tog nog inte mer än någon månad efter att jag tagit körkort som pappa tyckte att jag minsann fick börja köra själv. Fast det jag minns bäst är den första egna transporten, vad skönt det var att alltid ha en på gården!

    1. Ja, verkligen! Jag vet inte varför jag inte kört tidigare men jag behövde väl en spark i baken för att komma igång 🙂 nu ska jag bara hitta en bil som jag får dra med så slipper jag låna hästägarens!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *