Lyx enligt en hästnörd

Ja, vad kan bli lyxigare än ett nysladdat ridhus helt för sig själv? Svaret, för många, är nog mycket. Men just i dag kändes det som höjden av lyx att få ha det ljusa, nysladdade ridhuset helt för mig själv. Helios var överladdad – vilket är mer regel än undantag just nu – så jag fick lägga en del tid på att bara jobba bort lite av all energi. Lyckades dock bara lite halvdant så när jag gav mig på att rida igenom nya LB:2 så gick det lite så där. Fel galopp första fattningen och volterna i traven blev väl inte helt lyckade. Efter en skrittpaus och lite galoppjobb till gav vi det ännu ett försök – då lyckades vi med bedriften att få galopp redan vid inridningen och sen blev det mer av den varan i första travvolten. Men det är bra att det finns lite energi att jobba med! Nu ska jag bara lyckas omvandla den till något konstruktivt också. Vägarna i programmet sitter i alla fall, resten kommer bara vi får putsa lite till! Vi har ju inte varit igång ”på riktigt” så länge än så nu får det bli lite fler ridhuspass så att vi kan slipa på både traven och galoppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *