Från idé till repotage – hästtjejer

Timmar av intervjuer i kalla stall, intensivt skrivande och 11 700+ tecken senare gick hästtjejs-reportaget äntligen i tidningen i dag. Idén kläcktes en helg för flera veckor sedan när Veronika (som fotograferat det här jobbet + gjort webb-tv) och jag satt i bilen på väg ut på ett jobb. Vi ville båda göra något större och Veronika vet att jag är hästtjej så hon föreslog att vi skulle titta närmare på vad det innebär att vara just hästtjej. Det är ju en egen livsstil och en egen värld i sig.

All cred till Veronika som, när jag var ledig ett par dagar, lyckades sälja in idén till vår fotochef som därefter fick våran featurechef med på skutan. Fyra sidor, två uppslag, fick vi med deadline knappa två veckor senare. Det var bara att börja messa och ringa för att få ihop tjejerna – jag hade ett visst gäng i åtanke när vi pratade om det här jobbet för första gången. Jag ville ha ett kompisgäng för att på så sätt även kunna spegla sammanhållningen och vänskapen som kan bildas kring hästintresset. Åtskilliga facebook-meddelanden senare, en mängd telefonsamtal och lite strul så åkte vi ut till stall Hultet för att träffa tjejerna. Det kändes lite konstigt att först åka till båda mina stall, som privatperson och rida, för att sen åka hem och duscha och byta om till vanliga kläder bara för att åka till ett stall. Men sånt är mitt jobb och jag är grymt glad över att jag fick möjligheten att göra det här reportaget! Har fått så grymt bra feedback från läsare och det har varit så himla kul att få skriva om något som ligger mig så varmt om hjärtat!

På första bilden ser ni utskrifterna av en bit av texten (den är några sidor längre) och bilderna i svartvitt. Så här blev resultatet i tidningen:

Tyvärr är texten lite för liten för att ni ska kunna läsa den – får se om jag kan fixa den biten lite längre fram!

Och här hittar ni webb-tv klippet om ni vill titta på det! Har jag nämnt att jag har världens bästa jobb?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *