Banjobb i snålblåst och regn

Vi gjorde det! Och vi överlevde. Ja, alltså… red på banan igår vädret till trots. Det började så klart att regna precis när jag skulle rida men det var ju bara att bita ihop och köra. Värmde upp en sväng ute och Helios passade på att kolla om jag var vaken där i sadeln… galopperadd i motvind och satt och svor över att regnet kändes som småspik i ansiktet på mig när Helios plötsligt stack. Han har lagt i överväxeln några gånger tidigare när vi galopperat ute men han har aldrig dragit så där förut. Fort gick det och när jag tog tag i honom slängde han upp huvudet och fortsatte i samma rasande tempo rätt ut på den plöjda åker. Trodde fan att vi skulle välta där ett tag men han höll sig på fötter och jag fick stopp på honom. Det var bara att vända och upp på vägen för en galopp till. En väldigt kontrollerad galopp ska jag be att få meddela. Det är kul med hästar! Men skorna överlevde det lilla äventyret och både Helios och jag klarade oss med livet i behåll så ingen större fara. Det blev ett helt ok pass på banan efter det – nötte vidare med nedsittningen i traven och lite förflyttningar. Fin kille!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *