Att bedömas av dressyrdomare på video?

Yay or Nay? Jag kanske är lite efter -men har i alla fall funderat lite på det här konceptet med att rida program på hemmaplan, filma och skicka in. Det är möjligt att jag är lite av en bakåtsträvare men jag nappar inte helt och hållet på idén som ni kan läsa mer om HÄR. Man rider alltså valfritt dressyrprogram på hemmaplan (eller vart du vill) och ber någon filma, sen skickar man in filmen och får (mot en liten peng) sin ritt bedömd av en dressyrdomare.

Säkert jättebra om man inte har möjlighet att komma i väg, eller vill i väg för den delen. Men jag vet inte hur bra det skulle fungera för mig, personligen. Jag vill ju iväg för att ge hästen rutin, för att få distraktionsmomenten och den där lite ökade fokusen som kommer när man ska prestera inför andra. Men å andra sidan kan man ju åka på programridning, få ritten filmad och tycker man att bedömningen inte var helt schysst så kan man ju alltid skicka in sin film och få ett andra utlåtande…

Men rent generellt så säger jag nog mer nay. Även om idén, i teorin, är superbra. Men jag vill vara så nära the real deal det bara går, med andra hästar på framridningen, folk som skränar och saker som svajar i vinden. Vad tycker du?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *