Tre hästar ridna & Sträckning i ljumsken

Började dagen i sadeln på Gustavo som fick sig ett pass på Maries bana inför morgondagens träning. Lite pigg och springig till en början – helst ville han mest bara galoppera istället för att minska traven som jag bad om. Men efter ett litet tag slappnade han av och lyssnade lite bättre! Han gjorde en så sjukt fin högerfattning i dag och orkade samla ihop galoppen en liten stund i alla fall. Sakta men säkert! Efter G var det Cariños tur att få komma ut och röra på benen.

Han skötte sig väl hyfsat, till att börja med i alla fall. Men det märks att det finns en himla massa överskottsenergi som ligger och bubblar under ytan. Han letade saker att reagera och bli rädd för, stenar längs vägen (som alltid legat där och aldrig varit farliga förut) blev en ursäkt att blåsa upp sig och tuffa i sidled. Ett par stockar längs vägkanten blev droppen… jag trodde att jag hade koll på bogarna (och därmed kusen) men efter ett par snabba steg sidledes lyckades han likförbannat dra i väg i galopp med min vilt svärandes i sadeln. Dessvärre verkar det som att jag lyckades sträcka högra ljumsken i farten, värkte som bara den på slutet av rundan (som efter den ofrivilliga galoppen förflöt utan problem) så det var bara att hoppa av och gå.

Men jag tycker om honom ändå, han menar ju inte egentligen att vara dum – det blir bara lite fel när myrorna spritter i både benen och huvudet på honom. Kände av ljumsken även när jag red Helios men lyckades ändå rida ett litet pass på banan utan att avlida. Vi får väl se hur det känns imorgon.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *