Banjobb och uteritt x2

Min önskan om ett pass på banan i kvällssolen gick i uppfyllelse i går! Det började visserligen lite små molnigt men sen sprack solen igenom och det blev riktigt fint. Jobbade på enligt Lindas instruktioner i tisdags och damen skötte sig fint även om hon tyckte att jag var lite jobbig när jag korrigerade henne.

Min definition av en perfekt fredagskväll: sol, en trevlig häst och en nysladdad bana helt för mig själv. Wicky är inte helt olik herr grå, hon blir lätt överilad och skyndar sig igenom allt så mycket av jobbet går ut på att dämpa, samla ihop och få henne att vila på stegen och jobba på bakifrån. Jobbade lite galoppfattningar i går också innan jag skrittade ut en runda genom skogen.

I dag körde vi omvänt och skrittade och travade fram ute tillsammans med Linda och Helios innan vi körde ett litet pass på banan. Red i dressyrsadeln i går och hoppsadeln i dag och tyckte det var enklare att rida ihop henne med hoppsadeln. Hon var dessutom finare i galoppen i dag, mer sansad men med bra tryck. Det är en himla trevlig häst!

Banan sedd från en av hagarna.

I morgon blir det nog en uteritt på kvällen då det förhoppningsvis kan tänkas vara uppehåll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *