Trimma fina hästar i mörkret

Passade på att rida hemma på ridplan i kväll nu när den äntligen är ridbar igen – guld värt att kunna trimma lite på hemmaplan även om den inte är jättestor. Började med den lilla bruna som var väldigt pigg (för det är han ju aldrig annars…) men ändå lyhörd för hjälperna och jobbade på i en trevlig form merparten av passet. Det var bara efter galoppen som piggheten tog överhanden och huvudet for upp i rymden men då styrde jag bara in på en liten volt så lugnade han genast ner sig igen. Jobbade en hel del galopp i kväll för att hitta rytmen och tempot – nu känner jag verkligen att jag börjar lära känna honom på riktigt och det går bara bättre och bättre för varje gång jag rider honom.

Att det kan vara så mycket jobb att rida en så liten häst! Men kul är det och jag tror nog han uppskattade kvällens pass lika mycket som jag, han är lite av en arbetsmyra. Cariño gick ju dressyrträning i går (känns fortfarande) så för hans del fick det bli en halvtimmes skrittjobb barbacka.

Bjuder på den här extremt osmickrande bilden bara för att den är lite rolig, haha. C kändes rätt pigg men skötte sig fint och kändes väldigt trevlig och lyhörd. Tycker det är kanon att rida lite lättare pass barbacka – dels för balansen men även för att man kommer åt hästen på ett helt annat sätt (sen ska jag erkänna att jag fick kramp i benen men jag tror de var lite slitna från gårdagen helt enkelt).

Det är inte så dumt att få mjuka upp musklerna och kroppen lite dagen efter ett hårdare pass. Nu ska jag slappa i fåtöljen innan jag kryper i säng… lite små trött men grymt nöjd – tänk när det går att rida i dagsljus även kvällstid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *