Svettig träning med duktig dressyrponny

Dagens dressyrträning började så himla bra… mina fötter och vader var så kalla så jag visste knappt vad jag gjorde och kände liksom inte att jag skänklade haha. Hej vinter, vad fint att du ville hälsa på. Var det tvungen att bli så där galet kallt bara över en natt? Trodde inte att jag någonsin skulle bli varm igen men jag borde så klart ha vetat bättre. Det spelar ingen roll hur kallt det är i ridhuset – 30 minuters dressyrträning för Erika garanterar att du svettas.
Fina Elit – en maffig liten häst (av ponnyhöjd) som faktiskt bär upp mig riktigt bra trots att jag känner mig lite stor på honom.
Det var häftigt ljus i Lindhstallet i dag – himla glad att Jenny hade lust att kika förbi och fota trots att hon förmodligen halvt frös ihjäl under tiden.
Vi jobbade rätt mycket med galoppen i dag. Jag måste slappna av mer i knäna istället för att knipa och dra upp dem. Upplevde stiglädrena som alldeles för långa (sista hålet och jag valde att inte snurra upp dem… dumt, ska göra ett till hål i dem i stället) och hade skitsvårt att behålla stigbyglarna i galoppen så fick rida utan i stället.
Titta så fint stigbygeln hänger på mina tår. Men skänkelläget i sig är det väl inga större fel på och hälen är ju helt godkänd… synd bara att stiglädret var en halv decimeter för långt eller så.
Av någon anledning blev det mest bilder i höger varv (ljuset var bäst i ena sidan av ridhuset) så ni får leva med det.
Han är himla fin när han slappnar av och jag håller reda på sidorna och får igenom ytter.
Mycket nöjd med dagens insats – finns mycket att träna och slipa på men jag kände skillnad den här gången jämfört med sist. Det är bara att trimma vidare.
Får väl konstatera att jag har en himla tur som får rida så fina hästar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *