Att komma till insikt

Innan du kan göra rätt måste du först inse vad det är du gör fel. Låter ju rätt simpelt men det är inte lika enkelt i praktiken. För det första måste man vara öppen för att medge att man kanske gör något fel till att börja med. Därefter måste man kunna analysera vad det beteendet beror på och vad man behöver göra för att det i slutändan ska bli rätt.
 För den oinsatte kan det ju te sig knasigt att det ska vara så svårt att göra rätt men ibland är det just det. Ridsporten är mångfacetterad och ingen är någonsin fullärd men jag tror att ska man utvecklas måste man börja med att erkänna när man själv gör fel. Man måste vara ärlig mot sig själv och hästen. Det är sällan hästens fel och allt som oftast ryttarens att saker och ting inte går enligt planerna. Så kvällens ridhuspass med Cariño och Marie ledde till främst en insikt för min del. Nu är det bara att träna och medvetet arbeta för att göra rätt – jag har en väldigt tydlig markör för om jag gör rätt eller fel i Cariño. Han visar det nämligen väldigt tydligt men det tog en liten stund innan poletten trillade ned och insikten kom att problemet sitter i mig – inte i hästen. Jag visste det redan innerst inne men vi människor är utrustade med något som våra fyrbenta vänner saknar och ibland förblindar egot det sunda förnuftet. För visst rider jag väl ändå bättre än så? Men det gör jag ju inte om jag inte lyssnar på hästen. (Nu låter det här skitdramatiskt och det var inte meningen – C var superduktig i kväll och vi hittade en grym känsla i slutet av passet! Jag är helt slut i hela kroppen efter att ha arbetat som en dåre med sätet så nu kryper jag i säng – godnatt!).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *