”Flott häst som för dagen var ngt spänd”

Tänkte att ni skulle få se filmen från gårdagens LC:2 med Cariño. Protokollet speglar känslan jag hade under ritten rätt bra – särskilt observationen ”laddad i galoppen!”. Vi lyckades skrapa ihop 58,2% vilket känns som en helt ok debut och en möjlighet att förbättra oss betydligt till nästa gång. Hade jag bara hållt ut volten i vänstergaloppen så hade han orkat hålla galoppen och vi hade fått bättre poäng på den punkten och sluppit två minuspoäng för att vi bröt av för tidigt (jag gjorde, där och då, bedömningen att det inte var lönt att fatta om galoppen eftersom att han redan var springig som han var).
Taggad dressyrponny.
Marie och jag fick nästan precis samma kommentarer och har analyserat våra ritter på varsitt håll. I morgon slår vi våra kloka huvuden ihop för att se hur vi ska gå vidare och göra bättre i från oss nästa gång.
Jag vet ju att jag måste få ned tempot ytterligare, allt är lite hastigt. Sedan ser ni på fria skritten att han helt plötsligt bara ”vi går åt höger”. Det gjorde ju att vi var lite smått vingliga…
Den här bilden sammanfattar gårdagen rätt bra, haha. Men jag är nöjd. Han var jätteduktig och full av energi trots att det blev en lång dag. Nu ska bara piloten hålla ihop sig själv och kusen och få reda på tempot. Så vi ska träna, träna, träna och skaffa oss rutin. Det här med dressyr är ju riktigt kul när man har en inspirerande och bra tränare!
Erika var på plats igår och hann knappt hoppa ur bilen innan hon började ropa ut instruktioner åt mig på framridningen – det uppskattas när tränaren engagerar sig på sin lediga tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *