Skor till Pollan och svettigt paddockpass för jättehamstern

I dag har Polly tagit steget mot ett lite mer aktivt liv efter månaders chillande på lösdriften – Jenny har nämligen knipsat, filat och snyggat till hennes hovar och slagit på framskor.
Det tog sin lilla tid att snygga till Pollys fötter men slutresultatet blev riktigt bra med tanke på förutsättningarna.
Bara bakfötterna som ska få skor också så är hon redo att ta sig ann grusvägarna… tror nog att hon själv tycker att det är på tiden att hon får se lite annat än bara lösdriften. Kan konstatera att hon växt lite i mina ögon och att jag tycker att hon är trevligare och roligare nu än vad hon var i förra stallet… det kanske beror på att hon gärna kommer fram i hagen och myser lite nu?
Den här killen gjorde mig tårögd i dag… på ett bra sätt. Han njöt nämligen i fulla drag när jag borstade halsen på honom, så pass att han ”kramade” tillbaka på samma sätt som Clabbe brukade göra….
Förstår ni hur mycket jag saknar den här hästen? Bästaste Clabbe ?
Det var bara så klockrent hur Linus helt plötsligt bara kramades, har inte träffat många hästar som gör så och Clabbe var definitivt speciell. Tyckte om Linus mycket, redan innan, men nu kan jag säga att jag gillar honom ännu mer. För att inte tala om hur cool han är som står lös med boxdörren öppen och låter mig sadla och fixa utan att ens tänka tanken på att knata iväg. Han är verkligen en riktig pärla och jag förstår att Jenny är så glad i honom som hon är. Hon och Polly hängde med bort till paddocken så att Pollan fick en liten promenad medan jag red Linus och mig själv svettig. Herregud, du får inget gratis där direkt men han var grymt duktig för han försöker även om det blir jobbigt. Det är en bra egenskap!
Det bästa på dagen, enligt Linus då, var nog att få gå ut utan täcke…
Kul för mig som ska rida honom i morgon… men det verkligen syntes att han njöt och det lilla nöjet om något hade han förtjänat denna soliga dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *