Lite backträning runt kyrkrundan

Åhh, om gårdagens ridning var härlig så var dagens ännu bättre! Sån grym jäkla känsla nu – soligt, varmt, pigg och glad häst och perfekta galoppfattningar.
Dagens selfie – den enda av ett antal som faktiskt blev hyfsat bra ändå. I dag var planen att få till högergaloppen då vi bara gjorde en fattning under gårdagens tur och det var vänster galopp. Så vi begav oss upp för en backe…
Förbi en kyrka och ned för en lång, relativt brant backe.
Den här backen är grymt bra då den börjar med ganska snäll lutning för att sedan bli brantare och brantare.
Till höger, bakom buskaget, ser ni kyrkbacken som är rätt lång och löper ända upp till kyrkan. Vi travade lite på småvägarna innan Cariño fick rulla över i galopp upp för backen. Han tog högergaloppen hur fint somhelst och orkade hålla den en bra bit också. Eftersom att jag är som jag är var jag bara tvungen att rida ned och prova en vänstergalopp också – det gick lika fint det! Han är bra explosiv och har fin power i galoppen den ”lille” hästen.
Han var grymt duktig i dag – inga oplanerade galopper eller luftfärder utan han höll sig på banan. Det var galet varmt och fint i solen så Cariño blev ganska svettig av dagens äventyr.
Hade med mig systemkameran i dag så passade på att knäppa lite bilder efter ridningen…
Han är ju för söt alltså. Smälter lite av den oskyldiga uppsynen (han som är långt i från oskyldig nästan hela tiden) och den söta lilla mulen.
Borstade av honom med lite vatten i borsten för att få bort den värsta svetten… sen släppte jag ut honom på ridplan och knäppte några riktigt härliga bilder på rullande häst… de kommer i ett eget inlägg om en liten stund!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *