Promenad och longering av racerponny

Regnet lättade så jag släpade ut den lilla ponnyn i alla fall… vi började med att spola benen lite, andra gången i ponnystackarens liv (så vitt vi vet), vilket inte var så populärt. Men, jag var lite pedagogisk och avslutade det hela när hon stod snällt när jag spolade på frambenen… hon blev inte ren men det viktigaste var att hon inte heller blev helt traumatiserad.
Sen tog vi världens långsammaste promenad… vi var ute i ungefär en timme, paddockbesöket inkluderat. Fick släpa med mig ponnyn för att komma någon vart.
Jag kan meddela att det var ganska varmt ute.. med bra hög luftfuktighet = jag blev jättesvettig och hade så klart på mig alldeles för mycket kläder. Softshellbrallor utanpå ridbyxorna… jag höll seriöst på att smälta bort.
Dessi tuffade på rätt bra i paddocken och fick ta sig några varv i både trav och galopp i vardera riktning innan jag släpade hem henne igen.
Det här med mobilbilder är ingen höjdare… så ni får en gammal bild från i somras, fotad med min systemkamera, som kompensation – och för att ni ska se att hon inte alls ser ut som ett köttbulleformat, förväxt marsvin hela tiden.
Väl hemma fick hon hänga lite i en box och mumsa hö medan Linus fick fötterna friserade. Kan vara skönt för lösdriftshästar att få komma in ett litet tag ibland och torka …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *