Men bilhelvete

Åh, jag blir så trött. Ni också kanske med tanke på allt tjat om min förbenade bil de senaste månaderna. Men den har gått som en klocka … periodvis, för att sedan helt plötsligt en dag bara dö. I dag gjorde den något ännu mer spännande… den tog inte gasen, sen helt plötsligt sköt den iväg för att sedan inte ta gasen igen, sen iväg i full fart. Ryckigt var bara förnamnet och det gick inte att få upp farten, det var stört omöjligt. Även fast den drog iväg lite då och då blev farten bara lägre och lägre så jag rullade in till kanten, la i friläge och provade varva lite. Då dog den. Startade som en klocka men dog efter bara någon sekund – flera gånger på raken tills jag lyckades varva så pass att den höll igång.
Visst blir man sugen på att köra ut på motorvägen under de förutsättningarna? Det blev tyvärr inget stall… är glad att jag kom hem i alla fall, även om lillebror bestämt inte tror att risken är särskilt stor att jag blir ståendes längst vägen.
Jag har ingen direkt lust att prova i snöovädret. Jäkla skitsnö, nu får det ta och ge sig så att mekanikerna kan fortsätta jobba på bilskrället så att det blir någon ordning till slut. Får se om lillebror kommer ut en sväng i kväll men snön bara vräker ned och det känns inte som någon vidare idé att de ska stå ute i mörkret och skruva…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *