Promenad med snygg grå häst

Det är såklart Cariño jag snackar om, vem annars?
Dagen bjöd på strålande solsken och en förhållandevis lugn och trevlig häst som glatt kom och mötte upp i hagen. Vi diskuterar fortfarande det här med att prejas med bogen (inte ok) och att blåsa upp sig och fjompa sig – men bitandet och bänglandet med huvudet har lugnat ned sig och överlag är han mycket trevligare att gå med nu. Lite överskottsenergi får man räkna med när man har med konvalescent unghäst att göra – jag tycker faktiskt att han tar det hela väldigt bra såhär långt. Misstänker dock att vi lär få ha klister i ridbyxrumpan när det är dags att börja motionera honom uppsuttet.
Min kontakt på AF, kulturförmedlingen ringde mitt i vår promenad … hon valde rätt tillfälle då C plötsligt bara vägrade att gå. ”Nej nu går du” gormade jag i telefonen och kulturförmedlaren fattade ingenting men var full av sympati när jag sa att jag var ute med skadad häst, haha.
Det blir promenad för oss två även i morgon och på torsdag, nyttigt för både häst och ryttare att jobba lite från marken även om vi bara får gå rakt fram. Vi har ju lite att checka av när det gäller uppmärksamhet och kroppsmedvetenhet hos herr häst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *