Barbackapremiär i mörkret

Åh, i dag har jag ridit barbacka på bästaste lilla Pebs för första gången! Så himla härligt, den lilla hästen är en sån pärla!
Uppvärmd och varm i kläderna efter promenaden med Cariño bar det av till nästa stall för att baxa in – inte bara en utan – två hästar. Linus var sådär imponerad av att behöva stå på gången och vänta på Jenny (som dök upp en kvart senare … kanske inte så konstigt att han tyckte att det var lite tråkigt ändå, men tålamod är en dygd och jag roade de båda djuren bäst jag kunde!) och Pebban visade vart jag allra helst ska klia nånstans.
Vi hade lite mysstund och Pebs fick kli på båda sidorna och stod och kliade ”tillbaka” på väggen med sin mule. När Jenny äntligen dök upp (nej, alltså jag menar inte att hon var sen – jag var tidig, det var därför vi fick vänta lite) var det dags för Linus att få på sig en ny sko på vänster fram eftersom att han lyckades trolla bort den förra på knappa dygnet. Snart du Linus kommer du inte undan provridningen (han har alltså dragit av sig en sko samma dag som jag sagt till Jenny att jag måste provrida någon dag – två gånger!).
Redo för äventyr i mörkret.
Nog för att Pebban inte är så där jättestor men vinkeln på den här bilden blev ju lite sådär. Hon ser ju ut som en häst i tax-format.
Reflexer är bra grejer så syns man i mörkret. Det blev en sväng bort till Loviseholm och tillbaka. Pebban var fantastiskt stadig och bekväm att sitta på och traven barbacka var helt fantastisk! Ja, jag vet men så är det – det är en fantastisk liten häst. Ni lär få höra det fler gånger framöver. Supernöjd och jättepepp på fler barbacka turer framöver – de tajmar vi in till de dagar lilla fröken ska ta det lite lugnare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *