Hästpresentation Asubo Polly

Ny häst på lösdriften – fast så värst ny är hon inte längre. Polly, som jag redan nämt här på bloggen vid ett antal tillfällen är Jennys golden ticket. Eller ja, det hoppas vi allihopa för blir Jenny stenrik så köper hon gård och en massa läckra hoppeponnisar i fräcka färger och eftersom att Jenny själv är lite hopprädd så ställer jag såklart upp och hoppar dessa små karameller till hästar. Nåja, man kan ju alltid drömma. Ausbo Polly då, är en varmblodig travare på 4 år.
Det är Jenny bak i sulkyn. Hon tog nämligen amatörtränarlicens och tränade Polly själv fram tills i våras när Polly flyttade in till Örebro Travet för att stå hos proffstränare. Jag har känt Polly lika länge som jag har känt Jenny – de kom liksom som en ”package deal” när jag började rida Garre där hösten 2011. Sedan dess har det blivit ett par vändor in till travet för att dokumentera och observera båda banjobb och intervaller.
Jag gillar att åka in till travet – det är en helt annan värld och man får se lite andra hästar och får lite miljöombyte. Dessutom får man se Jenny i snygga glasögon…
Jenny har då kört in Polly (med lite hjälp så klart) och tränat henne. Regelbundna banbesök och träning på grusvägarna hemma.
Tyvärr så har Pollan dragits med en del skador i frambenen och behandlats ett par omgångar sedan förra hösten. Hon var bra och stod som sagt inne på banan i träning men ville inte gå fullt ut och tränaren tror att det är gamla skador som spökar (eventuellt är det så att Polly tror att det ska göra ont om hon tar i men det kan även vara så att de tidigare besvären inte läkt fullt ut).
Så tyvärr har det ju även blivit några klinikbesök med de här två. Nu bor Polly alltså på lösdriften med de andra tokarna och bara går och har det bra och vilar sig i form. Snart ska Jenny börja promenera henne och sen är det dags att sätta henne för vagn och köra igång lite försiktigt.
Bild från provlopp i slutet på juli – snart är hon förhoppningsvis åter på banan och får visa vad hon går för (och gör Jenny stenrik – färglada hoppeponnisar, ni vet!).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *