Det förträffliga med att rida i skog och mark

Det är verkligen superbra att lämna plana vägar för skogsstigar (eller ännu hellre off-road) där hästarna får stanna upp och fundera över vart de ska sätta fötterna. Pebs har inte världens bästa tålamod och älgar gärna på vilket resulterar i att hon snubblar över sig själv.
Men i dag lugnade hon faktiskt ned sig mot slutet och saktade ned – kanske gick det upp ett litet ljus för henne? Eller så blev hon bara trött … Det funkar inte att bara hetsa på när man rider genom lingonris och över stock och sten – då är risken överhängande att stöpa i backen. Här är det fint att kunna dra nytta av naturen för att bromsa upp och få en lite mer uppmärksam och lyhörd häst. Dessutom är det superbt inte bara för balansen utan även för att aktivera hästens rygg.
Vad jag pratar när jag sätter igång, haha. Men själva poängen är den att det är bra att rida i skogen helt enkelt. Hästarna uppskattar det (oftast) och du får så himla mycket ”gratis”.
Fina tjejen! Nu blir det lite vila för henne… inte så mycket vila för mig dock, i morgon ska Souri få hoppa lite och på måndag tänkte jag nog släpa mig ut och gå med Cariño en sväng. Jag får passa på att få så mycket dagsljus som möjligt – när solen går ned är det som att luften går ur mig och jag blir galet trött. Det är nog dags att investera i lite D-vitaminer och se om det gör någon skillnad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *