I dag körde vi bettlöst

Pebs har gått sina lite längre och intensivare pass för den här veckan så i dag var det en skogstur på schemat. Tänkte att det var ett bra tillfälle att prova rida henne på hackamore för första gången.
Det är egentligen kallblodstravaren Eldas hack men eftersom att Terese har sitt egna hack att rida honom på passar det ju bra att Pebs kan få låna det här. Vi fick byta ut nackstycket mot ett lite mindre (kolla ponny-pannbandet! Sånt träns hade var och varannan häst när jag var liten, blev helt till mig när jag såg det hänga i stallet haha) för att det skulle passa lilla fröken. Tyglarna är delade – western variant, fick anstränga mig lite för att inte tappa dem under ridturen, jag så van vid att kunna släppa tyglarna om det behövs av någon anledning.
Pebs gick himla fint med hacket i alla fall och vi hade en trevlig tur i skogen där vi utforskade lite vägar som vi inte har ridit tidigare. Tycker det är himla trevligt att kunna variera och rida bettlöst så nu lär ni få se oss med ponnyträns och hack framöver.
Jag tror att Pebs håller med – och hon passar ju rätt bra i det också, eller vad tycker ni? Tror att jag ska trolla fram lite nosludd med så blir hon sådär ponnysöt också (ja, det fyller ju en funktion med, såklart)…
Det var så himla fint strax innan Loviseholm med mosstäckta stenar och höstlöv i drivor.
En härlig tur på pigg och glad liten häst. I morgon blir det samma koncept fast en annan runda och sen ska hon få vila i två dagar och få nya fina dojjor på måndag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *