Att bli lämnad av kompisen ute på ridturen

Så himla nyttigt men ändå något få ryttare övar på – att vända och rida åt varsitt håll. Det är trevligt att sitta på en häst som inte får frispel för att kompisen vill ta en kortare runda eller måste vända om och bege sig hemåt. I dag fick Pebban och jag sällskap av Jenny och Linus, fast Jenny fick gå bredvid för Linus hade varit så pass schysst att han lyckats dra av sig en sko i hagen.
Lilla fröken, hur söt får man vara?
Eftersom att marken var så himla knölig och dan nu när det precis frusit på så fick det bli en annan sväng än tänkt. Jenny och Linus hängde med bort till pumphuset där jag och Pebban fortsatte vår färd mot sandbanan medan fotgängarna gav sig av hemåt igen. Det gick lite smått ovilligt till att börja med och Pebban kändes lite spänd men snart fick hon syn på en man som var ute och gick med sina hundar och glömde bort allt vad Linus hette. Skönt att hon är så okomplicerad och att hon faktiskt inte gör någon större deal av att bli lämnad. Snart får det bli brodd på eller skor av bak för även om det inte fallit någon snö och det bara är isigt vid vattenpölarna så halkade hon med bakbenen på den lilla gräsvägen som går längsmed Svartån. Vill inte att hon ska gå och spänna sig eller att hon ska halka till med tanke på att det är bak som hennes gamla skada sitter.
Det blev en himla trevlig tur med en hel del trav på sandbanan (där det inte var en massa isiga vattenpölar över vägen) och lilla fröken tuffade på som ett litet ånglok och ville mest bara springaspringaspringaspringa – men den här gången gick det i alla fall rakt fram så jag är nöjd. Hon fick trava av sig en del och även galoppera lite men hade gott om energi kvar.
Vi fick också öva på att se andra hästar i fjärran och på att bli ikappridna och omgivna av stora halvblod – Karin var nämligen ute med ett par tjejer från Loviseholm och motionerade hästar som är några modeller större än Pebban. Inga konstigheter tyckte Pebban och skötte sig strålande. I morgon blir det lite lugnare tempo med annan intensitet – då ska vi nämligen klättra med Terese och Eldas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *