Pebbans nya träns & tankar om bett

Nu har Pebban ett träns att kalla sitt eget, trevligt tycker jag. Pebban bryr sig nog inte vilket som bara hon får sitt äpple efter ridningen är hon nöjd. Ett litet matvrak den där.
Det är som sagt ett western träns, inga onödiga remmar här, och Pebban verkade faktiskt riktigt nöjd med det.
Terese pimpade tränset lite med stjärnor på sidorna och en lite större på pannbandet:
Tjusigt värre!
Som jag skrev igår blev det ett bettbyte från ett tredelat till ett tvådelat bett. Kanske var det kombinationen med nya tränset och bettet men jag är mer inne på att det här bettet låg bättre i mun på damen. Det diskuteras ju mycket om bett hit och bett dit (och nosgrimmors vara eller inte vara). Jag tycker det är trevligt att kunna variera lite mellan bett och bettlöst men i slutändan får man lyssna på hästen. Den hästtandläkare vi tog ut förra sommaren till Garre rekommenderade att man växlar mellan ett tredelat, ett rakt och ett bettlöst alternativ – där var G mest nöjd med det raka och hacket. Hästarna kan ju inte själva säga vilket bett de föredrar men de kan ändå visa sitt missnöje tydligt och då kanske man ska fundera över orsaken snarare än anta att de dummar sig. Nu blev det ju en markant skillnad med Pebban från ett bett till ett annat (hon ska få tänderna kollade i höst, det är ju också en aspekt som spelar in) så min slutsats är att det tredelade inte föll damen i smaken av en eller annan anledning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *