Dagens vlogg+ sådan duktig liten häst

Vilken pärla hon är, lilla Pebban. Och så mini – bästa lilla mini. Idag fick mini och Jenny mest motion av oss alla när de skulle försöka hålla jämna steg med Pebban. Och Pebban fick lite tålamodsträning när vi fick stanna till och vänta in de andra två, en naturlig paus i framåttänkandet och en bra sak att träna på med unghästar. Pebban har inte världens bästa tålamod och vill gärna gå, gå, gå mest hela tiden. Så det är bara nyttigt för henne att vi gör halt ofta och står still tills jag säger att vi ska gå. Idag har vi också tränat på det här med vattenpölar! Jag tror att jag har listat ut det hela nu. Märkligt att jag tvunget skulle åka i backen innan jag kom på hur vi skulle ta oss ann de där jädrans vattenpölarna, som är precis överallt just nu, – men å andra sidan blir man lite mer ödmjuk efter en ofrivillig avsittning (och så gled ju faktiskt sadeln på sniskan!). Så med det senaste misslyckandet, i fråga om vattenpölsridning, färskt i minnet skärpte jag till mig lite.
Sist kom problemet när Pebban kastade upp huvudet och ”knäppte” av så nu fokuserade jag på att rama in henne bättre och känna att hon lyssnade bra på tygeltag och skänklar innan vi styrde mot pölarna. Visst sneddade hon lite och knusslade till att börja med men mot slutet av turen gick det riktigt bra att gå i pölarna. Jag är supernöjd och tror inte att vattenpölar kommer ställa till med några större problem framöver. Ett nyttigt pass som reds främst i skritt med några små korta bitar i trav.
Det blev inget blingat western träns idag men det kommer, bara vi får ett bett att ha till det (och hittar en skruvmejsel till nitarna, avancerade grejer det där). Däremot provade vi en ny sadel. Eller, ny och ny. Det är Linus syntetsadel som visade sig ligga bra även på Pebban (som var sådär sugen på att posa på bild haha).
Jag tycker det är bra att kunna variera sadel lite, precis som det är bra att variera lite vilket bett man rider med. Är lite sugen på att prova Pebban med bettlöst framöver – tror att hon skulle trivas bra med det men vi får se vad Cicci tycker och tänker om saken!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *