Även små hästar behöver aktiveras

Det är många som skaffar en liten ponny som sällskapshäst åt sin storhäst eftersom att de små äter mindre, tar mindre plats och generellt sett kan sägas vara mindre besvärliga. Tyvärr är det inte alla som inser vikten av att aktivera dessa små hästar – deras aktivitet och syfte är ju att agera sällskap åt den stora hästen som gärna rids och tränas. Då är det lite extra roligt med hästägare som Jenny som glatt tar på sig en liten ponny och ser till att aktivera och härda det lilla livet för allehanda konstigheter.
För mini är ju även hon en unghäst och behöver även hon aktiveras och få komma ut och se lite av världen. Idag tog vi en runda som vi har gått med Dessi som handhäst flera gånger tidigare. Över tre broar och förbi en grävmaskin och en skock med får och ett pumphus som väsnades. Det gick inte spikrakt fram hela vägen för idag tömkördes ponnyn och fick således gå först. Läskigt!
Inkörningen har pausats lite nu när inridningen påbörjats men arbetet med töm och alla promenader har gett mycket gratis när det var dags med ryttare på ryggen.
Dagens tur blev den längsta hitills för tömmar och Dessi var inte så imponerad när hon förväntades gå först över en bro. Hon krånglade så pass att Pebban tröttnade på att vänta och helt sonika tog komandot och ledde vägen över själv! (Duktiga lilla häst, haha) Mini har en sån härlig personlighet och kommer alltid och möter dig när du kommer ut i hagen och ska hämta henne. Det märks att hon gillar att komma ut och få vara med! Och så börjar hon se så himla trevlig ut i kroppen nu, lösdriften är toppen för henne och hovarna ser mer ut som hovar och mindre ut som de små rådjursklövarna hon hade när Jenny först hämtade hem henne. Hela ponnyn har vuxit, musklat sig och fyllt ut och ser välmående ut.
Världens härligaste lilla ponny som nog hade varit en odräglig knäbitare om hon inte aktiverats och utmanats på såväl mentalt som fysiskt plan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *