Ponnypresentation-Dessi

Lösdriftens minsta men allra tuffaste inhysning är Dessi, fyra år gammal och 94 centimeter i mankhöjd. Hon bor med Pebban och Linus (kommer presentation av honom med lite längre fram) och sju andra hästar på lösdriften på Linneberg gård i Vintrosa, utanför Örebro.
Jag har känt Dessi lika länge som hennes ägare, Jenny. Jag var nämligen med när vi hämtade hem henne 22 december 2012. Då såg hon inte mycket ut för världen och mycket har hänt med den här lilla ponnyn med en stor portion attityd.
Dessi är från början en räddningshäst. Hon och ett gäng andra småttingar i samma storlek köptes från en man på en hästauktion i Danmark för ett antal år sedan. Dessi, 1.5 år gammal eller där ikring, var dräktig med en av hingstarna i gänget men var så mager och eländig att hon kastade fölungen. Att hon hamnade hos Jenny var väl en ödets nyck… en bekant till Jenny frågade om hon visste någon som ville ha en ponny (Dessi skulle alltså skänkas bort) och Jenny tänkte till och kom fram till att det var klart att hon skulle ha en liten ponny. Sedan dess har Dessi varit en del av min vardag. Det började med ponnypromenader och löshoppning och utvecklades till att följa med Jenny när hon tömkörde och nu i höst: inridningen av mini, som vi kallar henne.
Det är så himla kul att vara en del av den här lilla ponnyns liv och följa hennes framsteg och utveckling. Hon ÄR mini men det är lite en del av hennes charm också. Som bilden nedan, där jag ramlat omkull i en halvmeterdjup snödriva under en promenad och Dessi lutar sig fram och tuggar på min stövel haha.
Som sagt – världens bästa mini!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *