Ett par hästar ute på promenad

Idag var det alltså powerwalk på schemat. Lite skillnad att gå promenad med 160 centimeter höge Linus mot att promenera Dessi på 94 centimeter. Det blev med andra ord lite svettigt!
Linus promenerades vid hand med Jenny i andra änden av snöret och Eldas hade Terese i sadeln. På bilden ovan har ni Linus och lillasyster strax innan vi gav oss ut.
Vi hade en himla tur med vädret! Lite blåsigt men inte en droppe regn och då öste det ändå ned strax innan vi åkte mot stallet.
Hurtbullen Malin tog sig en liten jogg brevid Eldas. Personligen tyckte jag att det var illa nog att hålla jämna steg med Linus. Det är nog så dags att börja varva ridningen med raska promenader så kanske jag kan börja springa lite tids nog och få upp flåset lite grann (så slipper Lina lyssna på mitt stånkande när jag försöker komma ihåg att andas i galoppen haha). Fina Linus, att det kan vara ett sånt tempo i avslappnad och inte alls hetsig skritt!
Vi tog en runda som jag aldrig gått förut så nu fick jag lite uppslag till vart jag kan rida med Pebban också. Måste ut och utforska lite mer med henne och vidga våra vyer lite nu i veckan och jobba lite på det där med vattenpölarna.
Betongbron var en piece of cake, även om Linus sänkte ned huvudet och kollade lite. Men då har han ju sett den och vet vad det är sen när han kanske kommer ridas samma runda. Sanden ligger lite djupare på den här delen av sandbanan (själva banan går som ett ”U” men så har de byggt till en väg som är säkert en eller två kilometer lång och där är sanden djupare och mjukare) så både hästar och folk fick anstränga sig lite extra den biten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *